Maximale snelheid Oostenrijk

Maximale snelheid Oostenrijk

De maximale snelheid voor de auto in de bebouwde kom is 50 km/u. Op de autowegen is de maximumsnelheid 100 km/u en op autosnelwegen 130 km/u. Er zijn een aantal uitzonderingen.

Maximum snelheid Oostenrijk

Wanneer je hebt besloten om met de wagen op reis te gaan naar Oostenrijk, moet je natuurlijk ook weten hoe snel je daar mag rijden natuurlijk. De snelheden variëren nog wel eens van de snelheden in ons land. Zo is de maximumsnelheid voor de auto in de bebouwde kom beperkt tot 50 km/u. Op de autowegen is de snelheid beperkt tot 100 km/u en op autosnelwegen is de snelheid beperkt tot 130 km/u.

Maximumsnelheid binnen de bebouwde kom

Binnen de bebouwde kom is de maximumsnelheid voor auto's, motoren en campers ( tot maximaal 3,5 ton) 50 km per uur. Ook voor bussen en auto's met aanhangwagen (al dan niet zwaarder dan 750 kg) is deze maximumsnelheid 50 km/u.

Maximumsnelheid buiten de bebouwde kom en op autowegen

Op de autowegen is de maximumsnelheid voor auto's, motoren en campers (tot maximaal 3,5 ton) gelijk aan 100 km/u. Dit geld ook voor auto's met aanhangers tot 750 kg. Voor auto's met aanhanger zwaarder dan 750 kg en voor bussen is deze snelheid beperkt tot 80 km/u. Buiten de bebouwde kom mogen de voertuigen maximaal 100 km per uur rijden. Hierbij is er nog een extra regel aanwezig. In de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen, mag je van 12 uur 's nachts tot 5 uur 's morgens niet meer rijden dan 40 km/u. In Graz daarentegen is de maximumsnelheid 30 km/u.

Maximale snelheid op de autosnelwegen

Voor auto's, motoren en campers tot maximaal 3,5 ton is de maximumsnelheid 130 km/u. Voor auto's met aanhanger tot 750 kg is de maximumsnelheid 100 km/u net zoals voor de auto's met aanhanger boven 750 kg. Voor bussen geldt er een speciale regeling. Bussen mogen maximaal 100 km/u rijden tussen 22 uur en 5 uur. Op enkele autosnelwegen mogen ze zelfs maximaal 90 km/u rijden.