Maximale snelheid scooter

Maximale snelheid scooter

De maximale snelheid hangt af van het soort scooter. De maximale snelheid van respectievelijk de snorscooter, bromscooter en motorscooter bedraagt respectievelijk 25 km/h, 40 km/h en 130 km/h. Lees verder voor de relevante uitzonderingen.

Voordat je een scooter gaat aanschaffen, is het belangrijk dat je je eerst goed laat voorlichten. Er zijn verschillende soorten scooters. Het soort scooter wat je kiest, bepaalt ook de maximale snelheid van je scooter. Het zou toch zonde zijn dat je door onwetendheid een bekeuring thuiskrijgt.

Type scooter

Een scooter is een bepaald model snorfiets, bromfiets of motorfiets. Dit vervoermiddel heeft dus wettelijk geen eigen voertuigcategorie.

Maximale snelheid snorscooter

Een snorscooter is razend populair. Je hoeft geen helm te dragen. De maximale snelheid van deze scooter is altijd 25 km per uur. Volgens de site van de ANWB, www.anwb.nl, zijn er tegenwoordig ook elektrische snorscooters. De maximale snelheid van deze scooter is ook 25 km per uur.

Maximale snelheid bromscooter

Voor de bromscooter moet je wel een helm dragen. Ook is een rijbewijs verplicht. Een bromfietsrijbewijs, een geldig auto rijbewijs (B) of geldig motorrijbewijs (A). Afhankelijk van waar je rijdt, gelden er verschillende snelheden. Binnen de bebouwde kom, op een bromfiets- of fietspad, geldt een maximale snelheid van 30 km per uur, Buiten de bebouwde kom, op een bromfiets- of fietspad, geldt een maximale snelheid van 40 km per uur. Op de rijbaan geldt een maximale snelheid van 45 km voor deze scooter.

Maximale snelheid motorscooter.

Voor de motorscooter heb je een motorrijbewijs nodig. Ook een helm is verplicht. De maximale snelheid van deze scooter is gelijk aan die van een auto. Met de motorscooter mag je dus alleen op de rijbaan en snelweg rijden. Niet op een bromfiets- of fietspad! Vergeet niet dat je een kentekenbewijs nodig hebt voor een scooter. Ongeacht welk type scooter je ook aanschaft. Een kentekenbewijs geeft informatie over de eigenaar en de technische kenmerken van de scooter. Voor een uitgebreide beschrijving van alle regels en maximale snelheden verwijzen wij je graag naar de site van de rijksoverheid

Wil je meer weten over de technische kenmerken van de scooter van je keuze, kijk dan op de site van de ANWB. Maar vooral. En dit is heel belangrijk! Houd je altijd aan de maximale snelheid met je scooter!